Teknikbussen har rullat igång i Sundsvall!

Nu är vi igång med Teknikbussen i Sundsvall. Teknikbussen är en del i det långsiktiga kompentensförsörjninsarbete som våra kommunikatörer i Sundsvall jobbar med.

Teknikbussen vänder sig till tjejer i åk 8 och 9. Med teknikbussen vill vi visa upp den tekniska sektorn för en målgrupp som generellt avvisar branschen av ganska basala anledningar. Många tjejer ser inte teknikbranschen som attraktiv och avfärdar den utan att egentligen veta vad den tekniska branschen har att erbjuda eller vad man ens gör när man jobbar där. Det saknas kunskap om vad en ingenjör gör och hur eftertraktade tjejer är i branschen. För det andra avfärdas branschen utifrån att man inte gillar matematik, tycker att det är för svårt eller att teknik är något enbart för killar. Man tänker att teknik bara handlar om att meka eller sitta vid en dator. För att lyfta den tekniska branschen hos tjejer tror vi att vi behöver jobba lite annorlunda än vad man gjort förr.

Under v.46 rullade de första bussarna i Sundsvall och wow vad roligt det var! Vi träffade ca 45 tjejer och besökte 6 olika företag, stora som små i Sundsvall. Under v.47 fortsätter bussen och förhoppningsvis får den rulla vidare under hela våren!