Sommarlovsentreprenörer

Skapa ditt eget sommarjobb!

Går du i nian på högstadiet, första eller andra året på gymnasiet kan du själv eller tillsammans med en kompis söka det roligaste sommarjobbet. Prova på att driva och tjäna pengar på din egen affärsidé. Vi hjälper er med utbildning, försäkring och stöd. Dessutom får alla deltagare ett startkapital på 2000kr.

 

  Så fungerar det:

  Steg 1 – Anmäl dig SNARAST!

  Alla ungdomar som är skrivna i Örnsköldsviks kommun och går i 9:an på högstadiet, 1:an eller 2:an på gymnasiet är välkommen att anmäla sitt intresse.

   

  Steg 2 – Obligatorisk kick off-vecka

  Programmet startar med en veckas kick-off direkt efter skolavslutningen där varje deltagare får hjälp att utveckla idéer och göra en enkel affärsplan för sitt företag. Efter kick-off veckan är du certifierad sommarlovsentreprenör. Du får ett startkapital på 2 000 kr och en försäkring som gäller under din tid som företagare.

   

  Steg 3 – Testa din affärsidé

  Du startar upp ditt företag och börja sälja den produkt eller tjänst du har som idé! Handledare följer dig och dina kompisar på vägen, bollar idéer och hjälper dig hitta lösningar på det som är aktuellt för dig. Eftersom du är din egen chef bestämmer du själv i vilken utsträckning du jobbar. De flesta brukar jobba med sitt företag i minst tre veckor.

  Bra att veta: om du tjänar mindre än 18 782: -/år behöver du inte betala skatt.

   

  Steg 4- Kick-out!

  Det avslutande steget är en kick-out i augusti. Då samlas vi allihop, tar del av varandras erfarenheter och utvärderar sommaren under glada former! Då avslutas också ditt företag i sommarlovsentreprenörsformen. Vill du fortsätta med att driva ditt företag, kan vi tipsa dig om olika sätt att göra det!

   

  Ansök i formuläret nedan

   

  Vid frågor kontakta:

  Olof Dahlberg 073-986 82 89

  Dennis Ingvarsson 070-667 19 16

   

  Konceptet ägs och utvecklas av Technichus Science center i Härnösand

   

  Ansök om att bli sommarlovsentreprenör

  Filer måste vara mindre än 2 MB.
  Tillåtna filtyper: pdf doc docx.